fredag den 28. maj 2010

En travl men skøn uge


Så er det weekend - der har godt nok været travlt, men det mundede så også ud i et rigtig dejlig forårsmarked ved USFO'en der er tilknyttet min skole.
Mine skønne elever har knoklet hele ugen vel og mærke efter skoletid ;0)
og det har så også givet dem lommepenge til vore lejrskoletur til Bornholm om 14 dage - som I kan se på billederne var der en kysse bod - de fik solgt 224 kys som de brugte hele eftermiddagen i går på at bage - det var endnu en ting der var sidste gang med disse skønne unge mennesker - gudskelov har jeg stadig en lejrskole på Bornholm tilbage sammen med dem :0)

torsdag den 20. maj 2010

Nyt kniplebrev


I dag kom det så - det nye Kniplebrev - det var lige før jeg håbede at sommeren var overstået og at det var blevet efterår og indendørssysler tid igen - der er så mange spændende ting i jeg gerne vil i gang med - men nej det er nu godt nok at vi skal have en dejlig lang sommer - det er dejligt at have noget at glæde sig mens man nyder livet.

torsdag den 13. maj 2010

Til konfirmation i Bagenkop






Søndagen foregik i Bagenkop - min storesøsters 2 dejlige tvillinger skulle konfirmeres - og hele familien var samlet, dog manglede vi desværre en enkelt fætter, der skulle til eksamen mandag morgen hjemme på Bornholm - men vi andre havde en fantastisk dag - og er de ikke bare smukke

Inspiration fra Holland



Jeg sad og trængte til lidt andet at se på, end lige lyserøde pakker ;0)
og så havde jeg jo sat mig for at finde ud af hvad der var af udenlandske foreninger i stil med vores Knipling-i-Danmark og jeg faldt for den hollandske udgave - ikke mindst da der ligger en hel del mønstre til gratis download :0)
siden hedder www.lokk.nl

onsdag den 12. maj 2010

3-pars kniplinge



Så blev jeg færdig med den for mig nye teknik - man knipler med 3 par istedet for 2 - det er en teknik, der stammer fra Gorizia i det nordøstlige Italien, meget tæt på grænsen til Slovenien. I denne by ligger en af de fineste og vigitgste knipleskoler, og her er en århundrere gammel tradition for knipling. Man mener at betegnelsen flandersk knipling er opstået, fordi de Venetiasnke Ursuline søstre (nonner, der stammer fra Liege i Flanderen)der introducerede knipling i området omkring Gorizia. Ja, ja så kom historielæreren op i mig igen...
Der bruges 3 par og ganske få nåle, idet kniplingen (båndet) holdes fast med picoter og tilhækling mellem båndene. Normalt bruges 80/2 bomuldstråd men også hør 120/3 og 120/2 kan bruges.Man siger at for at det er en "ægte" flandersk knipling sskal den være i hvis - nu kan jeg altså ikke lide at gøre hvad andre siger ;0)

Opgave til kniplefestival i Tønder


Jeg skal have løst en lille opgave inden Tønder kniplefestival.
Så er jeg gået i gang med at lave sparekister - jeg har besluttet mig for at lave et par modeller der evt. kunne bruges til en dåbsgave - nu er de blevet malet og så skal der kniples små gaver og sættes på - selvfølgelig i de "rigtige" farver - og mon ikke Peter så kan overtales til at skrive teksten i Kaligrafi - det er han skrap til.

mandag den 10. maj 2010

Så blev det færdigt


Så lykkes det - og med det vejr behøver jeg vist ikke vente til efteråret med at bruge det :0)

lørdag den 1. maj 2010

puha det var slet ikke så nemt



Så lykkes det endelig at få flyttet mit blå tørklæde fra en plade og over på mit nye bræt - det er om at holde tungen lige i munden - og det tager sin tid - men når først det er gjort, bliver det meget nemmere at kniple tørklædet færdigt